09 september 2006

Magaliesberg Mts, Mountain Sanctuary Reserve

Lørdag.... en uge siden vi tog afsted og tiden er fløjet.

Vi har boet i en Research Cottage hos Sandie og John i Mpumalanga Province indtil igår, og har fået en storslået lynkursus i Asparges! Hvis der er nogen, der ved noget om de planter, så er det dem :-) (De har arbejdet med dem ihvertfald i 6 år...).

Så allerede nu har vi samlet og taget noter om over 15% af sydafrikas asparges-arter (omkr 100.)... Temmelig hovedkulds, men meget godt.

Døde støvler..
Idag holder vi dog hviledag på campingpladsen ved Magaliesberg Mountains. Vi brugte igår på FORGÆVES at prøve at finde vandrestøvler i str. 39 i fornuftig kvalitet. Marias opgav livet for et par dage siden...noget uventet. Og hvor surt er det at stå i felten uden vandrestøvler? Ligeså ærgerligt som at miste rygsæk eller sovepose - mindst!

Nåh, men idag sløver vi - har fundet en måde at gå på nettet via mobilen, så sidder her under et Protea-træ med solen bagende på ryggen og læser, blogger, skriver noter etc. Vi overvejer så småt at opstøve de naturlige rockpools, de reklamerer med hér, så vi kan få vasket støvet af - men det haster ikke så meget.

Det er der intet, der gør i denne del af verden jo, og det kan vi nok liiiige vænne os til efterhånden ;-) Især fordi at den videre færd involverer mange flere tusinde kilometer på landevejen blandt millioner af hvide biler - og traktorer...

Kræ på vejen
Al kørsel skal foregå i dagslys, ellers bliver de hvide biler på vejene udskiftet med ligeså mange sorte køer, hunde, geder og andet fæ! Eller nye veje som ikke findes på kortene, for den sags skyld - all good fun - men meget anderledes en hjemme på kontinentet :-)

Ingen kommentarer: